VİZE ANFİTİYATRO ÖRENYERİ VE ÇEVRE DÜZENLEME PROJESİ BAŞLATILDI

VİZE ANFİTİYATRO ÖRENYERİ VE ÇEVRE DÜZENLEME PROJESİ BAŞLATILDI Basında Belediyemiz

Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün hazırladığı proje Kırklareli Valiliği-İl Özel İdaresinin kurum katılım payı ve Trakya Kalkınma Ajansının Küçük Ölçekli Altyapı Proje Desteğiyle gerçekleştiriliyor.
Trakya Kalkınma Ajansının Küçük Ölçekli Altyapı Proje desteğiyle gerçekleştirilen “Vize Anfitiyatro Ören yeri Çevre Düzenleme Projesi ile ilgili olarak;
Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce verilen bilgiye göre, Uygulama ihalesi yapılmış, Yüklenici firmaya yer teslimi yapmak ve işe başlangıç için, Vize Belediye Başkanlığında yapılan basın ve kamuoyu bilgilendirme toplantısıyla uygulama fiilen başlatılmış oldu.  Projenin 180 gün içinde bitirilerek hizmete açılacağı bildirildi.
Kırklareli İli,  Vize İlçesinde bulunan Vize anfitiyatro alanında kazılar başlatılmış ve kazılar alanda bulunan şahıs mülkiyetindeki parsellerin Kamulaştırılması için çalışmalar yapılarak alandaki toplam 21 parselin kamulaştırılması yapılmıştı. Uzun yıllardır kamulaştırma çalışmalarının neticelenmesi beklenmiş ve kamulaştırması bitirilen parsellerdeki yapılar kaldırılarak alanın temizlenmesi, güvenlik altına alınması, çevresinin düzenlenerek tarihi ve kültürel değerine yaraşır bir hale getirilerek Bölgenin Kültür turizminin hizmetine sokulması için çok önemli bir eksiklik daha giderilmiş olacaktır.
Kalkınma ajansı daha önce yine Demirköy Hamdibey Turizm Köyü Sokak ve meydan düzenleme projesine destek vererek önemli bir hamle gerçekleştirerek bölgenin eko turizm potansiyelini hareketlendirecek bir proje desteğine imza atılmıştı.
Bir plan disiplini içerisinde bu ve benzer çalışmalarla, hamleler yaparak Trakya Kalkınma Ajansı önemli projelere imza atmaya devam ediyor.