Kar Yağışlı

Atatürk Ölümünün 80. Yılında Törenlerle Anıldı

Atatürk Ölümünün 80. Yılında Törenlerle Anıldı Haberler

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 80. yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de düzenlenen törenlerle anıldı. İlçemiz Tören Alanında toplanan protokol, saat 08.45'te itibaren protokol sırasına göre Atatürk Anıtına çelenklerini sundular. Saat 09.05'te 2 dakika süresince sirenler çalındı, Saygı Duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız söylenerek Şanlı Bayrağımız göndere çekildi. Ardından Vize Belediye Başkanlığı tarafından ilçemizde bir ilk gerçekleştirilerek; 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’ne özel hazırlanan ve Cama Can Katan Yüreklerin biraraya gelerek oluşturduğu Vize Belediyesi Cama İz Bırakanlar projesi Atatürk Portresi’nin açılışı için Kırklareli Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı KOCAKUNDAKÇI ve protokol eşliğinde Belediye Başkanlığına gelinerek portrenin sergisi gerçekleştirildi. Tören, saat 10.00'da Namık Kemal Ortaokulu Salonunda anma programı ile devam etti. Anma programı Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. İlçemiz okullarında ki öğrenciler tarafından Atatürk ile ilgili şiirler ve kompozisyonlar okunduktan sonra Atatürk’ün hayatından kesitlerin bulunduğu barkavizyon gösterisi izlendi. İlçemiz okulları arasında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından tören programı sona erdi. Tören programının ardından Belediye Başkanımız Sayın Sedat BALKI ve meclis üyeleri ilçemiz Cumhuriyet Meydanında oluşturulan Atatürk Resimleri Sergisine katılarak hatıra fotoğrafı çekildi.