SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İLE TABAKHANE DERESİ YAPIM PROJESİ'NİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türkiye Bulgaristan İntereg İpa sınırötesi işbirliği programı kapsamında yapılmış olan Tabakhane Deresi yapımı açılış töreni 08.07.2021 tarihinde saat 11.00’da gerçekleştirildi. Açılış programına Kardeş Şehrimiz Sredets Belediye Başkanı Ivan JABOV ve ekibi, Belediye Başkan Vekili Cengiz ARDA, belediye meclis üyeleri, mahalle ve köy muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkan Vekili Cengiz ARDA; öncelikle tüm katılımcılara hoşgeldiniz diyorum. Sınırötesi işbirliği programı kapsamında kardeş şehrimiz Sredets Belediyesi ile yapılmış olan projemizin açılışını bugün gerçekleştiriyoruz. Toplam da 130.000 € maliyeti AB fonundan hibe alarak ilçemize kazandırdık. Bu proje ile; zararlı bitki örtüsü ile kaplı olan dere yatağı temizlenmiş oldu ayrıca biriken çöplerin su akışını etkilemesinden kaynaklı yaşanan taşkınların önüne geçildi.Proje kapsamında bisiklet ve yaya yolu oluşturuldu.Bu çalışmalar neticesinde yerel halkımıza ve ilçemize gelen turistlere sağlıklı, temiz,güvenli bir yeşil alan kazandırılmıştır.Projede emeği geçen ekiplere teşekkür ediyor, halkımıza hayırlı olmasını diliyorum dedi.

Protokol konuşmalarının ardından açılış kurdelesi kesilerek resim sergisi ziyaret edildi ve proje alanı gezildi.